3 tips til at få en god kop kaffe hver dag

3 tips til at få en god kop kaffe hver dag

De fleste mennesker drikker utallige kopper kaffe i løbet af en dag, fra de vågner til de går i seng. Forskellen på om man starter dagen med en god eller dårlig kop kaffe, kan næsten have en altafgørende betydning for hvordan resten af dagen vil forløbe. Men at tilberede den helt rigtige kop kaffe kan være en udfordring, der er her samlet 3 tips til hvordan du laver den bedste kaffe at starte dagen på. 

Køb hele kaffebønner, og kværn dem selv

For at få mest muligt ud af smagen, kan det være en god ide at købe hele bønner og selv kværne dem. Online kan man finde en kaffekværn test, hvor man her kan finde den mest optimale kaffekværn til hjemmet. Det er en god ide at anvende kaffekværnen da den sikre man altid har friskværnet kaffe, som ikke har ligget flere uger i en pose. Og man kan virkelig smage forskel på kvaliteten af kaffen bagefter.

Tilbered din kaffe korrekt

Kaffen får det mest behagelige smag, hvis man tilbereder den med vand som er mellem 92 og 96 grader. Herved undgås det nemt at ødelægge den ellers gode smag, hvis man blot venter nogle enkelte minutter med lige at hælde det kogende vand over kaffen.

Pas på hvor lang tid du tilbereder din kaffe

Hvis vandet er i kontakt med kaffen i for lang tid, vil man ende ud med en meget sur og bitter kop kaffe. Derfor er det også vigtigt at sikre det vand, man tilbereder kaffen med, ikke er for lunkent, da bryggetiden vil blive for lang. Man skal derfor i stedet sørge for at holde sig indenfor 4 til 6 minutter, alt efter hvor stærk en smag af kaffe man ønsker at få frem.