Kan el-løbehjul hjælpe mod forureningen i byerne?

Kan el-løbehjul hjælpe mod forureningen i byerne?

Vores planet er under store miljømæssige forandringer, hvilket desværre ikke er særligt gode nyheder. Flere og flere dommedagsprofetier er de senere år faktisk ved at gå i opfyldelse, og der er brug for handling her og nu, hvis skrækscenarierne rent faktisk skal undgås. Men vidste du, at det ydmyge el-løbehjul faktisk stille og roligt er med til at ændre den måde vi rejser på i byerne.

Væk er fortidens os og mos i byerne

Dette er måske en sandhed med modifikationer, men ikke desto mindre er der dog noget om snakken. For siden det praktiske lille el-løbehjul for alvor blev til folkeeje i verdens mange storbyer – fra Mexico City, Amsterdam til New York og København, så er vores nærmiljø faktisk blevet en del bedre med el-løbehjul. Dette skyldes nemlig, at flere og flere mennesker i dag vælger at droppe bilen til fordel for el-løbehjulet; og selvom bilerne på ingen måde er passé i byerne endnu, så er der dog sket en markant udtynding i mængden af biler på vejene.

Flere og flere storbyer bliver bilfri

El-løbehjulets fremkomst passer nemlig helt perfekt med en stigende tendens i verdens storbyer. Denne tendens er selvfølgelig, at vores byer i højere og højere grad er ved at blive fuldstændig bilfri. Dette skyldes ikke blot et ønske fra de forskellige myndigheders side om at undgå den tunge trafik på deres gader (der udover flaskehalse, også slider hårdt på infrastrukturen), men også en stigende bevidsthed om de uheldige konsekvenser af et forurenet miljø. Ved på en lille måde at give storbyerne indbyggere lidt mere frisk luft, så kan man rent faktisk spore en sundhedsmæssig effekt grundet den manglende luftforurening). Om dette drejer sig om færre tilfælde at astma, diverse luftvejssygdomme eller endda stress-relaterede sygdomme, så er værdien til at spore, og el-løbehjulet har en lillefinger med i spillet i denne forbindelse.  

Et el-løbehjul er som skabt til transport i byerne

Det lille miljøvenlige el-løbehjul er faktisk designet med henblik på transport over kortere strækninger, hvilket jo netop er det, der kendetegner storbytransporten. Desuden er det også en fantastisk praktisk løsning, idet man jo stort set undgår at skulle optage megen plads (samt betale dyre penge) i forbindelse med parkering. Lang de fleste el-løbehjul kommer nemlig i en kompakt størrelse, der gør at de kan medbringes ombord på S-toget for derefter at blive parkeret indenfor på kontoret – eller måske sammen med dinosaurerne i cykelskuret udenfor.